Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek (Elektrotechniek)

Een thermografisch onderzoek is een zeer doeltreffende methode om afwijkingen in temperatuur in een vroegtijdig stadium te ontdekken. Bij een thermografisch onderzoek worden met behulp van een warmtebeeldcamera beelden gemaakt. De beelden geven middels  kleuren het verschil in stralingsintensiteit weer en deze worden gemeten. Doordat er een natuurkundige relatie bestaat tussen straling en temperatuur kunnen we met deze techniek contactloos temperatuur meten.

Bij het thermografisch onderzoek van een elektrische installatie is het van belang, dat de installaties (nagenoeg) nominaal belast zijn. Met behulp van thermografie zijn wij in staat om in een zeer vroeg stadium defecten als gevolg van temperatuur waar te nemen en de benodigde actiepunten te formuleren. Op deze wijze hebben wij al bij veel klanten erger voorkomen. Wel moet worden aangemerkt dat het een momentopname betreft en dat het preventieve karakter in de regelmatige herhaling van de onderzoeken schuilt.

 

De defecten die zoal voorkomen in elektrische installaties:

* Overgangsweerstanden als gevolg van slechte verbindingen

* A-symetrische belasting van de installatie

* Overbelastingen van installatiedelen

* Overmatige netvervuiling (Power Quality)

* Ontwerpfouten van de installatie door het toepassen van foutief gedimensioneerde componenten

Het onderzoek wordt ten alle tijde verricht door een Level 1 of Level 3 gecertificeerd inspecteur met ruime werkervaring in elektrotechniek.

Interesse in een thermografisch onderzoek in uw bedrijf?

Vraag naar onze scherpe tarieven

 

Banner thermografie 2

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Maak hier uw keuze:
MENU